Duurzaamheid

Bij Satim is onze purpose ‘carrying impact’. We zijn lid van Faber Group en ondersteunen hun ambitie om een betere wereld te creëren door middel van circulaire bedrijfsmodellen, gefaciliteerd door het continu verbeteren van onze duurzame waardeketen. Zij hebben de drie meest relevante VN Sustainable Development Goals geselecteerd waaraan wij willen bijdragen en deze tot onze Faber Development Goals gemaakt.

220704 75 Fabergroup 01417

12 - Verantwoorde consumptie en productie

Door duurzame inkoop van de grondstoffen voor onze ladingdragers, het maximaliseren van het gebruik van onze circulaire ladingdragers door onze klanten en partners, het maximaliseren van de levensduur van onze ladingdragers in de loop van de tijd en het maximaliseren van hoogwaardige verwerking aan het einde van hun levensfase.

13 - Klimaatactie

Door de CO2-uitstoot voor onze klanten en partners te minimaliseren door gebruik te maken van onze ladingdragers en de CO2-uitstoot van onze eigen logistieke operaties en op onze depots te minimaliseren. We streven ernaar om onze scope 3 footprint in 2030 per trip met 30% te verkleinen.

17 - Partnerschappen om doelstellingen te bereiken

Als onderdeel van supply chains realiseren we onze doelen in samenwerking met onze klanten, retailers en zakelijke partners zoals ladingdragerfabrikanten, logistiek dienstverleners en depots.

Faber Group Duurzaamheidsverslag

Duurzaamheid is verankerd in de kern van ons circulaire poolingmodel en in ons hart. Met ons Faber Group duurzaamheidsrapport maken we onze inspanningen en ambities tastbaar en zichtbaar. In dit rapport worden onze duurzaamheidsstrategie en Faber Development Goals uiteengezet. Het bevat ook het resultaat van een nulmeting van onze voetafdruk als Faber Group als geheel, per divisie en per type activiteit. Op basis hiervan hebben we tastbare KPI's opgesteld om uiteindelijk in 2045 een 'net-zero' bedrijf te zijn.

220704 75 Fabergroup 00202 (1)

Onze bronnen

Duurzaamheid is een van onze belangrijkste aandachtspunten bij het inkopen van hout voor onze klanten in binnen- en buitenland. Gelukkig is duurzaam hout steeds beter verkrijgbaar. Satim werkt uitsluitend met volledig betrouwbare, milieubewuste houtkwekers.

Wij kopen hout in uit onder andere Scandinavië, Duitsland, België, Frankrijk, Polen en de Baltische staten.

IMG 2857 (1)

Peak & Plateau

Onze duurzaamheidsbenadering omvat de zorg voor mens, planeet en maatschappij – die is erkend met een Platinum Ecovadis-rating. Dit beschouwen wij als de basis (Plateau) van onze duurzaamheidsambities

We willen echter meer doen waar we de meeste impact kunnen hebben (Peak). We hebben de footprint van ons bedrijf beoordeeld en vastgesteld dat ongeveer 85% afkomstig is van onze (ingekochte) ladingdragers en transport.

We creëren een betere wereld door middel van ons circulaire bedrijfsmodel, gefaciliteerd door het continu verbeteren van onze duurzame waardeketen. De 7 impactgebieden vatten dit visueel samen.

Peak Plateau (2)
;