Satim viert PEFC- en FSC-certificering

Trees Satim

05 november 2019

Een van de toonaangevende houtleveranciers van Europa viert het ontvangen van twee branche-accreditaties die zijn inzet voor duurzaamheid versterken.

Satim is nu officieel gecertificeerd door het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) en Forest Stewardship Council (FSC).

Beide certificeringen geven bedrijven en consumenten de zekerheid dat al het hout, papier en andere bosproducten die door het bedrijf worden verwerkt, op duurzame wijze zijn geproduceerd en verkregen.

Satim, dat deel uitmaakt van de Faber Halbertsma Groep, is in de jaren zestig in Nederland opgericht als interne houtleverancier voor houtfabrieken.

Het is nu een van Europa's toonaangevende leveranciers van kwaliteitshout voor de pallet- en kistenindustrie, met kantoren in Nederland en Wit-Rusland en een uitgebreid netwerk van transporteurs en leveranciers.

Satim haalt hout uit heel Europa, met bronnen in Wit-Rusland, Scandinaviƫ, Duitsland en de Baltische staten.

Pieter Krook, directeur van Satim, zei: "We zijn erg trots op deze prestatie, omdat het bewijst dat het hout dat we in onze producten gebruiken afkomstig is uit duurzame bronnen.

"Deze focus op het betrekken van duurzame materialen die in een opwaartse spiraal van reparatie en hergebruik terechtkomen, is verankerd in de waarden van onze bedrijven.

"Het is nog een bewijs dat al onze productiemethoden zorgvuldig worden overwogen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de allerhoogste ethische en milieunormen.

"Dankzij Satim begint duurzaamheid in de toeleveringsketen van palletproductie en pooling voor de Faber Halbertsma Groep direct bij de bron."