Skip to the content

Wat wij doen

Al meer dan honderd jaar kopen wij grote hoeveelheden gedroogd en vers gezaagd hout van zagerijen in Europa en daarbuiten. Dankzij onze jarenlange relaties kunnen wij hout leveren van hoge kwaliteit, en met betrouwbare levertijden.

Faber Group Sustainability Report

Duurzaamheid is verankerd in de kern van ons circulaire poolingmodel en in ons hart. Met ons Faber Group duurzaamheidsrapport maken we onze inspanningen en ambities tastbaar en zichtbaar. In dit rapport worden onze duurzaamheidsstrategie en Faber Development Goals uiteengezet. Het bevat ook het resultaat van een nulmeting van onze voetafdruk als Faber Group als geheel, per divisie en per type activiteit. Op basis hiervan hebben we tastbare KPI's opgesteld om uiteindelijk in 2045 een 'net-zero' bedrijf te zijn.

Klik op deze link om ons Duurzaamheidsverslag te lezen! Of download het hieronder.

Beter marktinzicht

Satim kent de houtmarkt door en door, en is ook continue op zagerijen aanwezig. Daarom kunnen wij voor elke toepassing altijd het meest geschikte hout leveren, tegen zeer concurrerende condities.

Gezaagd hout

Ons hout komt uit veel verschillende regio’s. Het meeste hout komt uit Scandinavië, Duitsland en de Baltische staten, en het versgezaagde hout vooral uit Duitsland. Ovengedroogd (KD) hout kopen we voornamelijk in Scandinavië en de Baltische staten.

Duurzaamheid

Satim maakt deel uit van de Faber Halbertsma Group en is voorstander van de circulaire economie en een duurzame bedrijfsvoering. Verantwoord bosbeheer en verantwoord hout is een vanzelfsprekendheid en zit ons DNA.

Werkgebied

Satim is in Nederland gevestigd en garandeert onze houtaanvoer.

Contact

Voor vragen, offertes of bestellingen kunt u onderstaand formulier gebruiken.